Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta

Av Sofia Henriksson

(11)

Vad tycker du?

Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta

Kanske låter det här som en dessertsallad men då tror du fel! Den här salladen är underbar på lunchbordet eller till grillkvällen. Snabb, svalkande och sådär härligt sötsyrlig.

Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Ingredienser

  • 2 kgVattenmelon
  • 300 gJordgubbar
  • 75 gfetaost
  • 1 krukaMynta
  • 1 tskflytande honung
  • 1 Lime, saften (eller mer efter smak)
  • 60 gBabyspenat
  • svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept