Ayla Canpunar

Av Ayla Canpunar

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

Av Ayla Canpunar

(33)

Vad tycker du?

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

Kisir är en fräsch turkisk och riktigt god bulgursallad.

Ayla Canpunar serverar den med morotstzatziki och kryddiga kycklingsspett som fått marinera i vitlök och syrliga kryddor.

Ingredienser

Kisir

  • 3 dlCouscous
  • 1 Gul lök, finhackad
  • 1,5 dlRapsolja
  • 1 mskTomatpuré
  • 1 mskpaprikapuré
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 spetspaprikor, tärnade
  • 2 sivripaprikor, tärnade
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • 3 dlBladpersilja, finhackad
  • 1 dlMynta, finhackad
  • 2 citron, saften
  • 2 mskgranatäppelsirap
  • 3 tskchiliflakes
  • 3 dlVatten
  • Salt

Kycklingspett

  • 900 gkycklingfilé
  • 3 mskturkisk yoghurt
  • 1 Äggula
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 tskoregano
  • 3 tskpaprikapulver
  • 1 tskSpiskummin
  • 2 tskchiliflakes
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskpaprikapuré
  • Salt och peppar

Morotstzatziki

  • 3 dlgrekisk yogurt
  • 3 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dlRapsolja
Kisir – kycklingspett med morotstzatziki.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

Ayla Canpunar

Ayla Canpunar

Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.

Visa 29 recept