Foto: David Back
Kålpudding med sojafärs
Kålpudding med sojafärs
4 (4 röster)
Matsmarta onsdag
Kålpudding med sojafärs. Klassisk rätt i vegetarisk tappning. Recept från äldreboendet Kärråkra i Eslöv. Kålpuddingen ger ett klimatavtryck på 0,4 kg CO2e per portion enligt Carbon cloud.
Recept från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing).
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.
Kålpudding med sojafärs
Ingredienser
- 250 g fläskfärs
- 250 g sojafärs
- 1 dl vitkål, strimlad
- rapsolja, att steka i
- 0.5 msk sirap
- 1 tsk socker
- 2 dl havregryn
- 1 ägg
- 2 lökar, gula, tärnade
- salt och vitpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.
20 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
20 min
Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn
Krämig pasta med ädelost
30 min
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Krämig fisksoppa med grädde och tacosås
35 min
Stekt ris med spännande smaker
25 min
Rödbetssoppa med syrad grädde
35 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Bönchili med majskräm
1 h
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Bönor, chorizo, kål och kyckling
1 h
Räksoppa med fantastiska smaker
1 h
Pickles – färglatt och enkelt att göra
20 min
Tröstsoppa som värmer hjärtat
45 min
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Pasta med ärtor och ärtskott
30 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Gör goda kakor av torrt bröd
Tänk om, tänk nytt
Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.
20 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
20 min
Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn
Krämig pasta med ädelost
30 min
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Krämig fisksoppa med grädde och tacosås
35 min
Stekt ris med spännande smaker
25 min
Rödbetssoppa med syrad grädde
35 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Bönchili med majskräm
1 h
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Bönor, chorizo, kål och kyckling
1 h
Räksoppa med fantastiska smaker
1 h
Pickles – färglatt och enkelt att göra
20 min
Tröstsoppa som värmer hjärtat
45 min
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Pasta med ärtor och ärtskott
30 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Gör goda kakor av torrt bröd