Rödbetshummus
Rödbetshummusen får en otroligt härlig färg och passar perfekt att dippa grönsaker eller bröd i och är ett härligt tillskott på ett buffébord.
Tips! Spola kikärtorna i vatten och pilla bort skalet, det gör hummusen krämigare. Du kan också tillsätta en matsked turkisk yoghurt för en extra len röra.
Rödbetshummus
Ingredienser
- 2 kokta rödbetor
- 400 g kikärtor
- 1 dl turkisk yoghurt, ricotta eller getost
- 4 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 msk tahini (sesampasta)
- 2 msk citron, pressad saft
- salt och peppar
Till garnering
- nötter, yoghurt och örter
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Avokadohummus med örter





15 min
Bjud på champagnekakor





25 min
Rostade kikärter med gurkmeja





50 min
Färskost – superenkelt och gott





15 min
Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos





15 min
Picklade kantareller





20 min
Blomkålspopcorn





40 min
Majsdipp med ost





20 min
Crostini med fläderkokt rabarber





25 min
Krämig kycklingdip med ost





30 min
Karamelliserade popcorn – så lyckas du





45 min
Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig





20 min
Risottobollar – fritera risotto





30 min
Så gör du torkade äppelskivor





15 min
Corn dogs – amerikanska godbitar





30 min
Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda





10 min
Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga





30 min
Chokladhummus till frukt och bär





10 min
Äggpiroger med ost





25 min
Picklade ramslöksknoppar





10 min
Klassiska pizzabullar med skinka





1 h 30 min
Ramslökspesto – enkelt och så gott





5 min
Saltgurka – så lägger du in den själv





30 min
Chokladpopcorn – extra lyxigt snacks





30 min