Rödbetshummus
Rödbetshummus

Rödbetshummus

4,5 (4 röster)

Tilltugg och snacks

Rödbetshummusen får en otroligt härlig färg och passar perfekt att dippa grönsaker eller bröd i och är ett härligt tillskott på ett buffébord.

Tips! Spola kikärtorna i vatten och pilla bort skalet, det gör hummusen krämigare. Du kan också tillsätta en matsked turkisk yoghurt för en extra len röra.

Rödbetshummus

  • Ingredienser

  • 2 kokta rödbetor
  • 400 g kikärtor
  • 1 dl turkisk yoghurt, ricotta eller getost
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk citron, pressad saft
  • salt och peppar
  • Till garnering

  • nötter, yoghurt och örter

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Klassisk hummus

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Tillbehör mat

Vegetarisk mat

Mat från Mellanöstern

MER OM GODARE

Avokadohummus med örter

15 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Rostade kikärter med gurkmeja

50 min

Färskost – superenkelt och gott

15 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Picklade kantareller

20 min

Blomkålspopcorn

40 min

Majsdipp med ost

20 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig

20 min

Risottobollar – fritera risotto

30 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga

30 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Äggpiroger med ost

25 min

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Saltgurka – så lägger du in den själv

30 min

Chokladpopcorn – extra lyxigt snacks

30 min