expand-left
helskärm Club sandwich med våfflor Foto: Sofia Nahringbauer Club wraffle Bjud på brunch i helgen. Dessa smarriga club wraffles är en clubsandwich med våfflor istället för bröd. En macka som har allt, bacon, kyckling och majonnäs - det kan inte bli bättre.
Club wraffle clock 1 tim 30 min
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Club wraffle 1 sats våffelsmet 3 dl riven cheddar, lagrad kycklinglårfilé, marinerad och stekt (svensk) romansallad tomat barbecuesås rödlök, inlagd saltgurka bacon, knaperstekt kaprismajonnäs färska örter , till garnering Kaprismajonnäs 2 äggulor 1 tsk dijonsenap tabasco, några droppar 1 msk vitvinsvinäger 2.5 dl matolja 0.5 dl kapris, finhackad salt och svartpeppar Marinerad kyckling 4 kycklinglårfiléer 2 krm curry 2 krm paprikapulver salt sambal oelek olivolja Inlagd rödlök 2 lökar 1 dl ättika 10% dunk 2 dl strösocker 3 dl vatten 3 kryddpepparkorn 0.5 lagerblad 0.5 morot 1 persiljastjälk Gör så här Club wraffle: Förbered alla tillbehören till wrafflen i skålar så att de snabbt kan läggas på den nygräddade våfflan.
Hetta upp ett våffeljärn.
Blanda våffelsmeten med den rivna cheddarosten.
Grädda våfflan i ett riktigt hett, smort järn tills den är frasig.
Dela våfflan på hälften och lägg ena halvan på en skärbräda, lägg den andra halvan på ett galler så att den håller sig frasig.
På halvan på skärbrädan lägger du romansallad,2 skivor tomat, bbq-sås, inlagd rödlök, skivad saltgurka, 1delad kycklinglårfilé, 2 skivor knaperstekt bacon. Ringla på kaprismajonnäs och avsluta med finhackad persilja.
Lägg på den andra våffelhalvan & dela den med en brödkniv.
Lägg upp de 2 halvorna i hamburgerfickor och njut! Kaprismajonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
Blanda i kapris och tillsätt sedan salt och peppar efter smak, tänk på att kaprisen redan är salt. Marinerad kyckling: Vispa ihop marinaden.
Marinera kycklingen i snabbmarinaden i ca 1h i rumstemperatur.
Ta upp kycklingen ur marinaden och stek den i en het panna med smör. Inlagd rödlök: Skiva rödlöken tunt innan den läggs in.
Koka upp alla ingredienser till lagen och rör så att strösockret löses upp.
Lägg in löken när lagen är varm så får den en vacker färg, låt den sedan svalna och ligga i lagen i någon timme.