Renskavsgryta med kantareller
4,4 (14 röster)
Renskavsgryta hör hösten till och innehåller många av skogens skatter. Detta är en väldigt smakrik variant med kantareller. Perfekt att bjuda på till söndagsmiddag.
Renskavsgryta med kantareller
Ingredienser
- 500 g renskav
- 100 g bacon
- 100 g kantareller
- 1 gul lök, finhackad
- 5 dl vispgrädde
- 0.5 tsk timjan
- 4 enbär
- 2 tsk soja
- 1 msk sherryvinäger
- salt och svartpeppar
- maizena, valfritt till redning
Potatismos
- 0.5 kg mjölig potatis sort, skalade och delade i halvor eller bitar
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 nypa socker
- 1 nypa vitpeppar
Gör så här
Av: Clara Öhrn
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Stuvade makaroner med ost
15 min
Laxpasta
20 min
Fläskpannkaka – lättlagad klassiker
1 h 15 min
Panerad fisk med dillsås
30 min
Chirashi
25 min
Flygande Jacob
45 min
Raggmunk med fläsk
30 min
Pannbiff med lök
25 min
Ugnslax med hummersås
30 min
Knäckepizza med ananas
25 min
Hasselbackspotatis
40 min
Falukorv i ugn
50 min
Picklad rödlök
20 min
Köttfärslimpa med bacon
50 min
Kokt torsk med äggsås
30 min
Hemgjorda kroppkakor
1 h 10 min
Klassisk slottsstek
3 h 40 min
Sébastiens nya franska kokbok
Fransk löksoppa
1 h
Moules marinières - lyxmiddag på 15 min
45 min
Klassisk Coq au Vin
2 h 40 min
Kycklingkebab
15 min
Kebabsås – två varianter
Japan möter Skandinavien
Stuvade makaroner med ost
15 min
Laxpasta
20 min
Fläskpannkaka – lättlagad klassiker
1 h 15 min
Panerad fisk med dillsås
30 min
Chirashi
25 min
Flygande Jacob
45 min
Raggmunk med fläsk
30 min
Pannbiff med lök
25 min
Ugnslax med hummersås
30 min
Knäckepizza med ananas
25 min
Hasselbackspotatis
40 min
Falukorv i ugn
50 min
Picklad rödlök
20 min
Köttfärslimpa med bacon
50 min
Kokt torsk med äggsås
30 min
Hemgjorda kroppkakor
1 h 10 min
Klassisk slottsstek
3 h 40 min
Sébastiens nya franska kokbok
Fransk löksoppa
1 h
Moules marinières - lyxmiddag på 15 min
45 min
Klassisk Coq au Vin
2 h 40 min
Kycklingkebab
15 min