Falukorv i ugn med två olika fyllningar Här är några av Tareq Taylor favoritmiddagar som du lätt lagar i ugn Fylld falukorv i ugn är en riktig favorit bland klassikerna. – På bilden ser du båda smaksättningarna fyllda i varsin korvhalva, men självklart går det bra att bara göra en av dem. Familjens nya favoriträtt?, säger Tareq Taylor.
Fylld falukorv – på två sätt 1 tim
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Ingredienser 1 falukorvsring 2 morötter, stora 1 purjolök 1 msk olivolja flingsalt bladpersilja, hackad till garnering 1. Äpple lök och senap 2 äpple 1 gul lök 1 msk senap, hultbergs eller någon annan sort 10 skivor lagrad hårdost 2. Tomat, lök och oregano 2 tomater 1 gul lök 2 tsk torkad oregano svartpeppar, nymald eller grovt krossad 1 burkar krossade tomater 10 skivor lagrad hårdost helskärm Fylld falukorv - Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta). Foto: Peter Carlsson. Tareqs 3 bästa tips för att få plåten ren Gnid in den med grönsåpa och låt stå i 100 graders ugnsvärme i ungefär 15 minuter, så lossnar smutsen. Häll ättika på plåten och låt den stå i 50 graders ugnsvärme i några timmar. Tänk på att ha god ventilation – ättika doftar skarpt. Blanda några matskedar bakpulver med vatten till en pasta. Smeta ut pastan på plåten och låt stå i 12 timmar. Diska sedan med diskmedel. Taylor, Tareq
Mat på en plåt
279,00 kr
Läs mer