Kardemummasnurror – inget doftar så gott som nybakade bullar.
Kardemummasnurror – inget doftar så gott som nybakade bullar.

Kardemummasnurror

3,6 (7 röster)

När doften av nybakade kardemummasnurror sprider sig i huset är lyckan total. Gör en smörblandning av fyllningen så är det lättare att få den att ligga kvar när bullarna snurras ihop.
Recept ur boken ”Fredriks fika” av Fredrik Nylén.

  • Tid tillkommer för jäsning, två gånger.
  • En portion i receptet blir cirka 24 bullar.

Bullar med smak av kardemumma

  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma, nystött
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl, eventuellt mer
  • Fyllning

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemumma, nystött
  • 1 msk ströbröd
  • Pensling

  • 2 tsk kardemumma, nystött
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg

Gör så här

LÄS VIDARE