Stekt fläsk med persiljesås
Stegt flæsk med persillesauce
Stekt fläsk med persiljesås serveras med nykokt potatis.
– Vi har våra bruna bönor, danskarna har sin persiljesås. Det är så fruktansvärt enkelt att det nästan är ofattbart att det kan vara så gott, säger Per Morberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok Morberg lagar husmanskost II.
Stekt fläsk med persiljesås
Ingredienser
- 400 g stekfläsk, skivat, rimmat
- 800 g potatis
Persiljesås
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk, minst 3 %
- 1 dl vispgrädde
- 1 knippe persilja
- salt
- vitpeppar, nymald
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Per Morbergs europeiska receptfavoriter
Stekt fläsk med löksås





20 min
Tre läckra recept på fyllda knyten
Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Halstrad råbiff med tunna pommes frites





1 h
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Stekta dumplings med kyckling





30 min
Stekta äpplen med vaniljmascarpone





25 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Bönsoppa från Balkan med kryddig korv





1 h 15 min
Nachos med ost, avokado och majs





15 min
Extra lyxigt vitlökssmör





45 min
Vegobiffar – fem enkla recept
5 goda rätter att laga i ugnen
Enchilada – gott alternativ till tacos





40 min
Oxfilé med baconstekt savoykål





1 h 40 min
Smörstekt majskolv med vispat chipotlesmör och riven comté





20 min
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min
Citronlax med purjolök och pressad potatis





30 min
Enklaste tomatsoppan





20 min
Sojagravad lax – enkelt och gott





15 min
Lammlägg med kikärter, oliver och couscous





3 h 20 min
Nudlar i jordnötssås





5 min
Crispy chili beef





1 h