Servera rouille till din bouillabaisse, ett franskt tillbehör som är ett måste till fisksoppa. – Ett par sorters fisk som lax och torsk och några skaldjur räcker här – och passar dessutom även en tunn plånbok, säger Tareq. Recept ur Tareq Taylors kokbok Middag i en gryta.
Bouillabaisse med rouille
Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
0.5 röd chili
1 morot, stor
1 palsternacka
1 fänkål, stor
0.5 tsk fänkålsfrön
0.5 g saffran
0.5 flaska torrt vitt vin
400 g krossade tomater
1 l fiskfond, utspädd, eller buljong
1 tsk chiliflakes , eventuellt
800 g fiskfilé, t ex torsk och lax
1 nät färska musslor
salt
svartpeppar
Rouille
1 bakpotatis
0.5 röd chili, stor
0.5 g saffran
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk salt
1 citron, pressad saft
1 äggula
1.5 dl olivolja, mild, eller rapsolja. mer vid behov.