Paj med sommarsmak – rabarbersmulpaj och jordgubbar.

Foto: iStockphoto

Rabarbersmulpaj med jordgubbar

3,8 (39 röster)

Bakrecept

Rabarbersmulpaj är gott till efterrätt eller fika. Det söta och syrliga tillsammans med det goda skalet, ingen tackar nej till den här pajen. Servera med vaniljglass och dekorera gärna med några blad färsk mynta så lockar du alla till bordet.

Rabarbersmulpaj och jordgubbar

  • Ingredienser

  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk kardemumma, nymalen
  • Smuldeg

  • 2 dl havregryn
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk socker
  • 75 g smör

Gör så här

Av: 

Maya Rotander

Till shoppen

Crostini med fläderkokt rabarber – Bjud på krispiga crostinis toppade med fläderdoftande rabarber.

Crostini med fläderkokt rabarber och hackade pistagenötter.

Foto: iStockphoto

Rabarbermarängpaj – den söta marängen matchar de syrliga rabarberan perfekt.

Rabarbermarängpaj

Foto: Ulrika Pousette

LÄS VIDARE

Äppelpaj med havssalt – bästa smulpajen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Jordgubbar

Efterrätt

Svenska recept

MER OM GODARE

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär

1 h

Brownies – enkelt att baka och gott till fikat

40 min