Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda
Tilltugg och snacks
Popcorn – microvågspopcorn eller maskinpoppade popcorn i all ära men allra godast är ändå de som poppas i kastrull. Här är fem smarta tips på hur de blir så där perfekt frasiga.
5 knep som gör kastrullpoppade popcorn helt perfekta:
Använd både smör och rapsolja. Oljan ger krispigheten och smöret smaken.
Poppa på medelhög värme, cirka 75 procent av maxvärmen på spisen.
Provpoppa 4–5 popcorn innan du häller i resten. Häll inte i mer än att botten täcks. Slå av värmen när det börjar poppa. Oljans värme är tillräcklig för att poppa klart och risken för brända popcorn minskar.
För att undvika kondens från locket kan du ta bort det när ungefär hälften är färdigpoppat, då blir inte popcornen fuktiga och mjuka. Och skulle något popcorn passa på att rymma är det inte hela världen.
När poppandet avtar och det är cirka 2–3 sekunder mellan varje pop kan du ta kastrullen från plattan. Salta som du tycker och njut av krispiga, nypoppade popcorn.
Popcorn i kastrull
Ingredienser
- 1 msk rapsolja
- 1 msk smör
- 1 dl majskorn, torkade
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Bakad fläsksida med gran och sommargrönt
Klassiska pizzabullar med skinka
1 h 30 min
Så steker du extra god kyckling
Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor
Belugabolognese
Pad thai med tempeh – gott och glutenfritt
Kryddstekt blomkål
Färskostmoussetårta med jordgubbar
Biff Rydberg med senapskräm
40 min
Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips
Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette
Corn dogs – amerikanska godbitar
30 min
Så gör du torkade äppelskivor
15 min
Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga
30 min
Söta pajer till adventsfika
Ajvar – så gör du den goda paprikaröran
1 h 40 min
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Två nya rätter med sommarens färska lök i huvudrollen
Här är svenskarnas absoluta favoriträtt
Saltgurka – så lägger du in den själv
30 min
Eldost med dadlar och chiliolja
20 min
Drip cake med choklad, saltkola och vanilj
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Bakad fläsksida med gran och sommargrönt
Klassiska pizzabullar med skinka
1 h 30 min
Så steker du extra god kyckling
Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor
Belugabolognese
Pad thai med tempeh – gott och glutenfritt
Kryddstekt blomkål
Färskostmoussetårta med jordgubbar
Biff Rydberg med senapskräm
40 min
Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips
Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette
Corn dogs – amerikanska godbitar
30 min
Så gör du torkade äppelskivor
15 min
Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga
30 min
Söta pajer till adventsfika
Ajvar – så gör du den goda paprikaröran
1 h 40 min
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Två nya rätter med sommarens färska lök i huvudrollen
Här är svenskarnas absoluta favoriträtt
Saltgurka – så lägger du in den själv
30 min
Eldost med dadlar och chiliolja
20 min