Lasagne på grov viltfärs
En smakrik lasagne är aldrig fel! Med grovmalen viltfärs får rätten mer karaktär och struktur.
Ingredienser
- 600 gViltfärs
- 2 mskOlivolja
- 1 Schalottenlök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 burkkrossade tomater, à 400 g
- 1 morot, riven
- 1 palsternacka, riven
- 1 zucchini, riven
- 3 mskOregano
- 1,5 dlChilisås
- Salt och svartpeppar
- tabasco
Béchamelsås
- 2 gsmör
- 1,5 mskVetemjöl
- 3 dlmjölk
- 2 dlgrädde
- Salt och svartpeppar
Montering
- lasagneplattor, till 3 lager
- 1 paprika, skivad
- 2 dlRiven ost, till exempel parmesan eller herrgård
- Olivolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.