Lasagne på grov viltfärs.

Foto: Magnus Skoglöf

Lasagne på grov viltfärs

5 (1 röst)

Matsmarta onsdag

En smakrik lasagne är aldrig fel! Med grovmalen viltfärs får rätten mer karaktär och struktur.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Lasagne på grov viltfärs

  • Ingredienser

  • 600 g viltfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 burk krossade tomater, à 400 g
  • 1 morot, riven
  • 1 palsternacka, riven
  • 1 zucchini, riven
  • 3 msk oregano
  • 1.5 dl chilisås
  • salt och svartpeppar
  • tabasco
  • Béchamelsås

  • 2 g smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Montering

  • lasagneplattor, till 3 lager
  • 1 paprika, skivad
  • 2 dl riven ost, till exempel parmesan eller herrgård
  • olivolja

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Vilt – det matsmarta köttalternativet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

2 h

Kålsoppa med persiljefrikadeller

1 h 30 min

Bolognese på gula ärtor

1 h