Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

3,4 (168 röster)

Stekskolan

– Nu ska jag visa hur du kan göra den godaste äggröran, säger kocken Mattias Larsson.

Till äggröran serverar han lite smörstekt bröd, knaperstekt bacon, tomat och riven västerbottenost – det blir en supergod brunchmacka.

– Jag berättar också om tricket hur man får äggröran att hålla sig krämig under hela brunchbjudningen.

Toast med äggröra, knaperstekt bacon, riven västerbottenost, tomat och basilika

  • Ingredienser

  • 12 skivor bacon
  • 4 skivor toastbröd
  • 50 g västerbottenost
  • 1 ask cocktailtomater
  • smör
  • salt
  • Äggröra

  • 6 ägg
  • 0.5 dl vispgrädde
  • smör
  • salt
  • Till servering

  • basilika

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Därför ska du vända köttet mer än en gång

ÄMNEN I ARTIKELN

Stekskolan

Recept

Brunch

Frukostrecept

MER OM GODARE

Så steker du lax till perfektion

40 min

Så steker du extra god kyckling

Därför ska du aldrig riva vitlök

Torka, rosta och njut!

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

30 min

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Här är maten som kan frysas

Här lagas mat åt kungaparet

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Så många deciliter är en cup

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Kardemummasnurror

1 h

Grova frallor med tranbär

50 min

Vårrullar med nutella och banan

50 min

Nutellakakor

20 min

Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter

30 min

Oreoglass

30 min

Cookie dough-paj

40 min

Chokladbollsrulltårta

1 h

Frappuccino – svalkande kaffedrink

10 min

Choco almond de luxe

45 min

Macarons på ett enklare sätt

1 h