Servera majsfritters till en sallad, till grillade grönsaker, ät dem som en hamburgare, till potatismos eller valfria gryner. Mångsidighet är bara förnamnet på dessa fritters!
Foto: NATHAN SCHACHERER
Servera majsfritters till en sallad, till grillade grönsaker, ät dem som en hamburgare, till potatismos eller valfria gryner. Mångsidighet är bara förnamnet på dessa fritters!

Lätt som en plätt

3,8 (6 röster)

I sin bok Världens enklaste vegomat (Tukan förlag) bjuder Sofia von Porat på snabb och prestigelös mat - utan att för den skull kompromissa med smaken. Här är fem lättlagade recept som smakar himmelskt.

Majsfritters

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 7 dl majs
  • 2 msk växtmjölk, drygt
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 2 msk green chili, på burk
  • 1 krm paprikapulver
  • salt och svartpeppar, efter smak
  • olja, till stekning

Gör så här

Av: Aftonbladet

Recept från boken Världens enklaste vegomat, Sofia von Porat, Nathan Schacherert, Tukan förlag.

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN