Servera majsfritters till en sallad, till grillade grönsaker, ät dem som en hamburgare, till potatismos eller valfria gryner. Mångsidighet är bara förnamnet på dessa fritters!

Servera majsfritters till en sallad, till grillade grönsaker, ät dem som en hamburgare, till potatismos eller valfria gryner. Mångsidighet är bara förnamnet på dessa fritters!

Foto: NATHAN SCHACHERER

Lätt som en plätt

3,9 (7 röster)

Recept

I sin bok Världens enklaste vegomat (Tukan förlag) bjuder Sofia von Porat på snabb och prestigelös mat - utan att för den skull kompromissa med smaken. Här är fem lättlagade recept som smakar himmelskt.

Majsfritters

  • Ingredienser

  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 7 dl majs
  • 2 msk växtmjölk, drygt
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 2 msk green chili, på burk
  • 1 krm paprikapulver
  • salt och svartpeppar, efter smak
  • olja, till stekning

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Recept från boken Världens enklaste vegomat, Sofia von Porat, Nathan Schacherert, Tukan förlag.

LÄS VIDARE

Peanut butter berry granola

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Tarte Tatin med plommon

20 min

Kanske det godaste du kan göra med blomkål

30 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min