Shakshuka med vegansk äggröra
Gör en vegansk variant på shakshuka med en röra på tofu som får smak av ägg från svavel i det svarta saltet. Tillsammans med tomater, zucchini, paprika och kryddor är detta förvånansvärt gott och väldigt enkelt.
Recept ur boken ”Klassiska rätter på veganskt vis” av Gustav Johansson.
Ingredienser
- 1 röd paprika
- 1 zucchini, medelstor
- 1 Gul lök
- 5 färska tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili, färsk, kan uteslutas
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskHarissa, kan ersättas med sambal oelek
- 2 tskspiskummin
- Salt och peppar
- Olivolja, till stekning
Vegansk äggröra
- 1 Gul lök, liten
- 1 vitlöksklyfta
- 200 gfast tofu, naturell
- 1 krmGurkmeja
- 1,5 krmsvart salt, kala namak
- 1 dlhavregrädde
- Salt och svartpeppar
- Olivolja, till stekning
Till servering
- Persilja , eller koriander
- Olivolja
- gott bröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 receptMer på Godare
DRYCKER
Michelinkrögaren satsar på eget vin
VIN
Så smakar de mest udda vinerna
GUIDER
Snittar och plock – så fixar du tilltugget på bästa sätt
Västerbottensröra med chips
Laxstubbe med Västerbottensost
Mini-langos
Avokadosnurra
ARTIKLAR
”Jag provlagar aldrig mina recept”
Aubergine med hummus och granatäpple
Kryddig morotssallad