Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.
Foto: Rebecca Brage
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

Bli först med att rösta!

Efterrätter - Recept på goda desserter

Mörk och sammetslen kräm med söta körsbär och lyxig mandelkaka. Perfekt som dessert eller lyxig eftermiddagsfika.

1 portion i receptet blir cirka 20 bitar.

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Cremeux

  • 250 g vispgrädde
  • 250 g mjölk, 3%
  • 100 g äggula
  • 50 g strösocker
  • 380 g mörk choklad, gärna valrhona guanaja 70%
  • Portvinskokta körsbär

  • 400 g körsbär, hela urkärnade
  • 100 g portvin
  • 40 g cassonade, råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 0.7 tonkaböna
  • Mandelkaka

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör , rumstempererat eller brynt om du föredrar det
  • 3 ägg
  • 0.8 dl mandelmjöl
  • 1 nypa salt

Gör så här

Foto: Rebecca Brage

LÄS VIDARE

MER OM GODARE