Mandelkaka med portvinskokta körsbär

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Mandelkaka med portvinskokta körsbär

Bjud på mörk och sammetslen kräm med söta körsbär och lyxig mandelkaka. Skär kakan i bitar, spritsa på chokladcremeuxen och toppa med körsbär. Perfekt som dessert eller lyxig eftermiddagsfika.

1 portion i receptet blir cirka 20 bitar.

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.

Ingredienser

Cremeux

  • 250 gvispgrädde
  • 250 gmjölk, 3%
  • 100 gÄggula
  • 50 gströsocker
  • 380 gMörk choklad, gärna Valrhona Guanaja 70%

Portvinskokta körsbär

  • 400 gkörsbär, hela urkärnade
  • 100 gportvin
  • 40 gcassonade, råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 0,66 tonkaböna

Mandelkaka

  • 300 gMandelmassa
  • 150 gSmör , rumstempererat eller brynt om du föredrar det
  • 3 ägg
  • 0,75 dlMandelmjöl
  • 1 nypasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mandelkaka med portvinskokta körsbär