Enkla tricket när du ska öppna en flaska bubbel

Undvik vanliga misstaget när du ska dricka champagne

Publisert:

Brukar du bara poppa flaskan?

Gör inte det! Då försvinner bubblorna för snabbt.

Här visar Sarah Sarah Lindstrand Mboge hur du istället ska göra.

Att en flaska bubbel ska drickas kall känner de flesta till.

Men visste du att även transporten, förvaringen och hur du öppnar flaskan är av betydelse?

Sarah Sarah Lindstrand Mboge är sommelier och vinexpert och har flera tips på hur du kan förbättra smaken på ditt festliga vin.

– Med det här tricket så lovar jag att bubblorna behålls på bästa sätt, säger hon.

I videoklippet visar Sarah exakt hur du gör när du ska öppna en flaska bubbel.

Transportera flaskan på bästa sätt

För att behålla bubblorna i flaskan ska du försöka att inte skaka flaskan så mycket på vägen hem från systembolaget.

– Precis som med all kolsyra så blir det "skum-effekt" om den skakas, säger Sarah Lindstrand Mboge.

För att behålla bubblorna i flaskan ska du försöka att inte skaka flaskan.

Hur förvarar man bubbelflaskan bäst?

  • Svalt och mörkt, gärna liggande.
  • Ställ flaskan kallt i god tid innan flaskan ska öppnas, det tar minst två timmar i kylen innan den uppnått rätt temperatur.
  • Har du bråttom? Ställ flaskan i en metallhink fylld med hälften vatten och hälften is. Då tar det ungefär en halvtimme att få drycken lagom kall.

– Då blir den så mycket godare och trycket på flaskan minskar. Risken för bortskjuten kork blir alltså mindre, säger Sarah.

Kan man spara en öppnad flaska bubbel?

Ja, om det finns dryck kvar i flaskan går den att spara i kylskåpet.

Hur länge håller en öppnad vinflaska?

DRYCKER

Hur länge håller en öppnad vinflaska?

Sarah Lindstrand Mboge vet hur man öppnar en flaska bubbel på rätt sätt.
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.