Lamminnerfilé med krämiga gröna ärtor och timjan.
Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Lamminnerfilé med krämiga gröna ärtor och timjan.

Lammfilé med timjan och gröna ärtor

5 (1 röst)

Lammfilé med timjan och gröna ärtor – bjud på en enkel och underbart god rätt med lamm och gröna ärtor i påsk.
Recept ur Jessica Frejs bok ”Fest på 30 min”.

Lammfilé med timjan och gröna ärtor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg lamminnerfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g frysta ärtor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 150 g parmesanost, eller annan smakrik vällagrad ost
  • 20 körsbärstomater
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 40 g smör, att steka i
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl vitt vin, eller mousserande vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK