Potatismos med brynt smör
30 min
Av: Aftonbladet
– Jag tycker det här är det godaste sättet att äta havskräftor på, säger Tommy Myllymäki.
– Du kan använda hela citrongräset, se bara till att skära ner det ordentligt. Sen steker du det mjukt tillsammans med kräftorna. Det bidrar med fin parfym som passar bra med syran i rätten. Smöret som kräftorna steks i skedar du över rätten vid servering.
Recepten är hämtade ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
12 havskräftstjärtar, skalade
1 bananschalottenlök, finhackad
1 citrongräs, finhackat
1 citron, finrivet skal och pressad saft
dill till garnering
smör till stekning, ca 50 g per stekpanna
salt
Krydda kräftorna med salt. Bryn rikligt med smör i 2 stekpannor. Lägg 6 kräftstjärtar i varje panna med
ovansidan neråt. Stek cirka 1 minut på hög värme. Tillsätt schalottenlök och citrongräs och stek ytterligare 15 sekunder. Vänd kräftorna snabbt och tillsätt citronskal och citronsaft. Stek cirka 1 minut till.
Lägg upp på tallrikar eller servera direkt ur pannorna. Garnera med dill och servera genast. Ät den goda stekjuicen till kräftorna.
30 min
25 min
2 h
30 min
45 min
30 min
30 min
35 min
45 min
1 h 15 min
30 min
30 min
40 min
25 min
30 min
1 h
40 min
40 min
30 min
25 min
2 h
30 min
45 min
30 min
30 min
35 min
45 min
1 h 15 min
30 min
30 min
40 min
25 min
30 min
1 h
40 min
40 min