Kräftröra med dill.
Kräftröra med dill.

Kräftröra med dill

3,2 (42 röster)

Recept till kräftskivan

Kräftskiva

Ingen kräftskiva uran krämig röra! I den här matiga varianten har Anna Wendt haft i rikligt med kräftor, rom, dill, chili och lime.

– Det blir lite maxat med så stora bitar kräftor i. Röran passar bra som tillbehör till paj, som dipp eller på en macka, säger hon.

Kräftröra med dill 

  • Ingredienser

  • 300 g kräftstjärtar i lake, varav 170 g kräftstjärtar
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 burk röd stenbitsrom, eller caviar
  • 2 msk dill, finhackad
  • 0.25 tsk chiliflakes
  • 0.5 lime, skalet
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Av: 

Anna Wendt

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kräftskiva

LÄS VIDARE

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

ÄMNEN I ARTIKELN

Kräftskiva

Recept

Kräftor

MER OM GODARE

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

Sriracha aioli

10 min

Dilldressad tomatsallad med rödlök och gurka

15 min

Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime

50 min

Chips med löjromsdipp

10 min

Västerbottenpaj med citronmarinerade päronskivor och nötter

40 min

Kantarellpizza bianca med västerbottensost

40 min

Svenskar mumsar skaldjur som aldrig förr

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Äntligen kräftskiva: Allt för en lyckad kräftfest!

Sommarens bästa sill

20 min

Dillpicklad gurka

5 min

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

30 min

Efter succén – nu drar stjärnkocken ny publik

Missarna många gör när de kokar potatis

30 min

17 munsbitar som matchar nubben

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Läs chatten om vin med sommelier Sarah Lindstrand Mboge

1.2.3.4.5 – vego!

Goda sommarmaten

Veganskt mat – direkt på grillen

Här lagas mat åt kungaparet

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”

Ny glans – eller stjärnfall för svenska krogar?

Lämnade modekarriär – blev ostrondykare