Kräftröra med dill
Recept till kräftskivan
Ingen kräftskiva uran krämig röra! I den här matiga varianten har Anna Wendt haft i rikligt med kräftor, rom, dill, chili och lime.
– Det blir lite maxat med så stora bitar kräftor i. Röran passar bra som tillbehör till paj, som dipp eller på en macka, säger hon.
Kräftröra med dill
Ingredienser
- 300 g kräftstjärtar i lake, varav 170 g kräftstjärtar
- 1 dl majonnäs
- 1 dl créme fraiche
- 1 burk röd stenbitsrom, eller caviar
- 2 msk dill, finhackad
- 0.25 tsk chiliflakes
- 0.5 lime, skalet
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Öl till kräftsivan – så väljer du rätt
Sriracha aioli





10 min
Dilldressad tomatsallad med rödlök och gurka





15 min
Västerbottenpaj med citronmarinerade päronskivor och nötter





40 min
Kantarellpizza bianca med västerbottensost





40 min
Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime





50 min
Svenskar mumsar skaldjur som aldrig förr
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Äntligen kräftskiva: Allt för en lyckad kräftfest!
Sommarens bästa sill





20 min
Majrova med brynt smör





40 min
Pannkaksrulle med varmrökt lax och dill
1 h

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Grillad gravlax med pak choi och örtagårdssås





30 min
Dillpicklad gurka





5 min
Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing





30 min
Sommargryta med milda smaker





25 min
Mamma Evas fräscha citronsill





45 min
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min
Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost





1 h 10 min
Efter succén – nu drar stjärnkocken ny publik
Frasiga nudelvåfflor





10 min

Lyxa till maten med smörslungad potatis
Missarna många gör när de kokar potatis





30 min