Vintrig amaretto- och vaniljsockerkaka
Foto: Frida Wismar
Vintrig amaretto- och vaniljsockerkaka

Vintrig amaretto- och vaniljsockerkaka

4,8 (6 röster)

Vintrig amaretto- och vaniljsockerkaka – sätt extra piff på sockerkakan med mandeldoftande amaretto och vanilj. Toppa med en glansig glasyr. Recept ur Fika är livet av Linda Hansson, vinnare av Hela Sverige bakar 2019.

Linda Hansson, vinnare av Hela Sverige bakar, om sockerkakan:
”Sockerkaka låter ganska tråkigt – och kan verkligen vara tråkigt – men samtidigt har den så många möjligheter att smaka gudomligt och bli väldigt vacker. Detta recept är en variant på Sverigekaka, men med lite Amaretto i som ger den en djupare smak av mandel.”

Vintrig amaretto- och vaniljsockerkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten, kokande
  • Fyllning

  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl amaretto
  • Glasyr

  • 2.5 dl florsocker
  • 1 msk amaretto
  • 1 msk äggvita
  • lingon, eller andra röda bär gröna blad (gärna från järnek eller annan vintrig växt)

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE