Ricotta- och blåbärspannkakor

Av Godare

(79)

Vad tycker du?

Ricotta- och blåbärspannkakor

Frukost, lunch, fika eller kvällsmat. De här pannkakorna smaksatta med blåbär och lönnsirap kan man äta när som helst på dygnet.

Ricotta i smeten gör dem extra fluffiga och mjuka.

Blåbärspannkakor med ricotta.

Ingredienser

  • 2,5 dlRicotta
  • 2 dlFilmjölk, eller naturell yoghurt
  • 2 äggulor
  • 2,5 dlVetemjöl
  • 0,5 tskBakpulver
  • 0,5 tskBikarbonat
  • 0,5 mskVaniljsocker
  • 1 mskströsocker
  • 0,25 tskSalt
  • 2 äggvitor
  • 3 dlBlåbär
  • Smör, till stekning

Till servering

  • Blåbär
  • Lönnsirap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ricotta- och blåbärspannkakor