Biffsallad på gårdagens pannbiff.

Foto: CAROLINA BYRMO

Fruktig biffsallad med chili

3 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Pannbiff med lök kan bli till en fräsch och fruktig biffsallad till nästa dags matlåda.

Lunchlåda: Fruktig biffsallad med chili

Antal: 1 portion

Ingredienser:

  • Överbliven pannbiff
  • 0.5 mild chilifrukt
  • Överbliven ananas eller 1 nektarin
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 lime
  • 1 portion glasnudlar
  • 1 msk olja
  • eventuellt avokado (gott men inte så klimatsmart)

Gör så här:

  • Skölj och strimla chilin. Provsmaka en flisa så att du kan anpassa mängden.
  • Skär ananasen/nektarinen i rätt små bitar. Skär färsbiffarna i munsbitar. Vänd ihop det skurna och de överblivna lökringarna och brysselkålen/haricots vertsen med fisksåsen och saften från halva limen i din matlåda.
  • Koka nudlarna. Gör som det står på paketet. Vänd ihop dem med oljan och vänd sedan ner dem i salladen. Smaka av. Behövs mer fisksås, lime eller chili?
  • Om du vill ha avokado, vänta med den tills det är dags att äta. Dela den och pilla ur kärnan. Gröp ur fruktköttet ner i salladen och tossa den ett par varv.
  • Tillbehör: Sweet chili-sås och färsk koriander.

Varianter:

  • Stekt kyckling och fläskkotlett eller vegostrimlor funkar också bra i salladen.

Middag: Pannbiff med lök

  • Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 tärning köttbuljong, eller flaskfond
  • 2 lökar, stora
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 port brysselkål, eller haricot verts
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Nio matlådor som förgyller din vardag

Kyckling med ratatouille och oregano

Fattigmacka med potatis och purjo

10 min

Kålsoppa med persiljefrikadeller

1 h 30 min