Kokosris med curryblad och chili.
Kokosris med curryblad och chili.

Kokosris med chili

2 (1 röst)

Middagstips

Kokosris – indiskt kokosris är mer som en risrätt med kokosflingor i.
– Vi gillar också att ersätta 1 deciliter av vattnet med kokosmjölk när vi kokar riset för extra kokossmak, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Kokosris

  • Ingredienser

  • chana dal
  • Ris

  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Smaksättning

  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk senapsfrön, bruna
  • 10 cashewnötter
  • 12 curryblad
  • 2 chilifrukter , röda, torkade
  • 1 chilifrukt, grön, finhackad
  • 1.5 dl kokosflingor, färska eller torkade
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så enkelt lagar du indiskt på riktigt

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Mattias Kristiansson

Indisk mat

Vegetarisk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Shahi paneer – kungligt gott

25 min

Mild curry med lökpakora

40 min

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

35 min

Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

45 min

Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde

1 h 40 min

Så enkelt lagar du indiskt på riktigt

Bouillabaisse med rouille

1 h

Smörstekt majskolv med vispat chipotlesmör och riven comté

20 min

Viltgryta med svenska smaker

2 h 30 min

Choucroute

2 h 20 min

Het apelsinsallad med friterad fetaost

35 min

Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta

1 h 15 min

Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd

1 h 10 min

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

3 h 20 min

Makalösa nachobrickan – med läckra tillbehör

1 h 10 min

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Kreolskans gryta

50 min

Koka ris – så blir det helt perfekt

Pasta cacio e pepe

20 min

Glasnudelsallad med rostbiff och nötter

45 min

Five spice – tofu i grönt sällskap

25 min

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

45 min

Curry nam nam – gul kycklingcurry

30 min

Het glasnudelsallad med räkor

35 min