Smidiga presskannor som gör gott kaffe

Fina pressbryggare i olika storlekar

Artikeln innehåller annonslänkar

Drick gott kaffe med stil.
Satsa på en klassisk presskanna som enkelt brygger gott kaffe – spana in några populära modeller här.

Njut av utmärkt bryggt kaffe med en presskanna. Det kan inte bli enklare, du kokar upp vatten som du häller över kaffepulver i en kanna. Sedan njuter du av kaffedoften innan det är dags att pressa ner kolven och servera.

Många kaffetillverkare erbjuder i dag en särskild sorts presskaffe som är grovmalet, men det går bra att använda vanligt bryggkaffe i en presskanna. Eller så maler du kaffebönorna själv med en kaffekvarn.

Dricker du bara lite kaffe? Satsa på en presskanna i mindre modell som räcker till ett fåtal koppar.

Bodum Columbia, 3-12 koppar

Tidlöst designad presskanna i matt rostfritt stål med dubbla väggar från Bodum. Kannan har en kolv i silikon och mesh och håller för många kaffestunder i flera år framöver. Finns i olika storlekar för 3–12 koppar. Läs mer och köp här (annons).

Presskanna från Stelton, 8 koppar

Kaffepress från Stelton i samma design som den klassiska termoskannan från samma märke. Kannan rymmer 8 koppar och tack vare de dubbla väggarna håller den kaffet varmt länge. Finns i flera färger. Läs mer och köp här (annons).

Presskanna Nordic Kitchen från Eva Solo, 1 liter

Pressokanna med termofunktion från Eva Solo som har dubbla skikt med vakuum emellan som gör att kaffet hålls varmt riktigt länge. Kannan som rymmer 1 liter har ett handtag i ek som gör det lätt att greppa kannan. Läs mer och köp här (annons).

Presskanna från Hay

Lekfullt designad presskanna för kaffe från Hay med ett lock i uppiggande färger. Kannan i klarglas rymmer 1 liter och är enkel att använda samt att diska ur. Läs mer och köp här (annons).

Presskanna Chambord Bodum, 4 kopppar

Klassisk presskanna i glas från Bodum som gör gott kaffe med stil! Kannan rymmer 4 koppar kaffe och är perfekt för det lilla hushållet. Läs mer och köp här (annons).

Presskanna Bernadotte från Georg Jensen

Elegant kaffepress från danska Georg Jensen i rostfritt stål vars design har inspirerats av designprisen Sigvard Bernadottes klassiska kollektion för varumärket. Presskannan som lanserades i år rymmer 1 liter och är stilfull att ställa fram på frukost- eller fikabordet. Läs mer och köp kannan här (annons)


Publisert:

LÄS VIDARE