Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

3,9 (28 röster)

Godare

Häng med Markiz Tainton på en matresa till Indien.

Här lagar hon en vegetarisk gryta med kryddiga lammspett, rostade nötter och supergott naanbröd.

– Nu mina vänner, livets bästa punkt. Det här, det måste ni bara prova, säger hon och smakar av rätten i videoklippet.

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g mandlar, blancherade
  • 1 blomkålshuvud
  • Kryddpasta

  • 1 hel vitlök, grovhackade
  • 1 rödlök, skalad och grovhackad
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 röd chili
  • 1 knippe koriander
  • 2 msk rapsolja, eller olivolja
  • Lammspett

  • 600 g lammytterfile, eller lammstek
  • rapsolja, eller olivolja
  • 1 citron
  • Gryta

  • 1 kg tomater
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 rödlökar
  • 400 g kikärter
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 200 g färsk spenat
  • Naan

  • 1.5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 msk smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk yoghurt
  • ris

  • 5 dl basmatiris, långkornigt
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • smör
  • Till servering

  • naturell yoghurt, att servera
  • koriander

Gör så här

Servera grytan i naanbröd tillsammans med lammspetten.
Foto: 2AM
Servera grytan i naanbröd tillsammans med lammspetten.

MER OM GODARE