Fruktsallad med mangosorbet

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Fruktsallad med mangosorbet

Vintern är säsongen för exotisk frukt, men se till att den frukt du köper är mogen och fin, tipsar kocken Tommy Myllymäki.
Med papaya, ananas och mango får du en härligt fräsch och frisk fruktsallad.

Recepten ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).

Fruktsallad med mangosorbet.

Ingredienser

Fruktsallad

  • 100 gPapaya, i mindre bitar
  • 1 apelsiner, i mindre bitar
  • 0,5 ananas, i mindre bitar
  • 2 passionsfrukter
  • 1 mskHonung
  • 1 Lime, finrivet skal
  • 1 krmChiliflakes
  • 0,5 krukaMynta, plockade blad

Mangosorbet

  • 400 gMango, mogen (i mindre bitar)
  • 1,5 dlApelsinjuice, färskpressad
  • 0,75 dlHonung
  • 1 Lime, finrivet skal och pressad saft

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fruktsallad med mangosorbet