Matsmarta onsdag

presenteras av

Härlig pasta med krispiga ärtskott och nyriven parmesanost.
Foto: Ulrika Ekblom
Härlig pasta med krispiga ärtskott och nyriven parmesanost.

Pasta med ärtor och ärtskott

Bli först med att rösta!

MAT & DRYCK

En snabblagad pasta med få beståndsdelar och mycket smak. De gröna ärtorna blir salta och syrliga av lagen de får koka i, medan ärtskotten tillför en underbart söt, grön smak. Recept ur boken ”Bönor, ärtor & linser” av Jenny Damberg.

Pasta med ärtor och ärtskott

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 4 vitlöksklyftor
  • 200 g pancetta
  • 400 g gröna ärtor, frysta
  • 2 citroner, saften
  • 2 msk smör
  • 250 g ärtskott
  • 1 näve bladpersilja, stor
  • olivolja
  • svartpeppar, nymald
  • parmesan

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE