Inkokt lax med nötdressing
Inkokt lax med nötdressing

Inkokt lax med nötdressing

5 (2 röster)

Middagstips

Inkokt lax med nötdressing – koka laxen dagen före eller minst tre timmar i förväg så att den hinner svalna i spadet i lugn och ro. Ställ in laxen i kylen när kastrullen inte längre är illhet så att firren håller sig fräsch. Spadet blir en fin fisksoppa. Finhacka lite råa rotsaker och persilja att strö i.

Tips! Gillar du inte eller är du allergisk mot nötter så gör en gräddfilssås medkapris och hackad färsk basilika i stället. Hittar du inte fin potatis så satsa på gott bröd i stället.

Inkokt lax med nötdressing

  • Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 msk vinäger, 3 + 2 msk
  • 6 msk olivolja, eller nötolja
  • 50 g hasselnötskärnor, eller valnötskärnor
  • grönsallad, t ex roman och ruccola
  • potatis
  • 1 l vatten
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bjud på inkokt lax – enkelt och gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Laxrecept

Fiskrecept

Svenska recept

MER OM GODARE

Bjud på inkokt lax – enkelt och gott

30 min

Halloumistroganoff med grillad paprika

Italiensk middag på Paolos vis

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Vit sparris med brynt smörsås och mandel

45 min

Bjud på en svensk vårbuffé

Kyckling i dillig sås

30 min

Piccata – så gör du den italienska rätten

45 min

Tempehwraps med läckra smaker

45 min

Enkel sås med ädelsost – perfekt till pasta

15 min

Wokad kål & räkor

40 min

Vegansk snabbmat – enkelt och jättegott

Goda gulaschsoppan som värmer i kylan

1 h 10 min

Kyckling med fetaost och höstsvamp

1 h

Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto

30 min

Snabba wokrätten – klar på 20 minuter

20 min

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Tonfisklasagne med krämig ostsås

50 min

Så kokar du kräftor

30 min

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Inkokt lax - det godaste på påskbordet

1 h

Så fixar du dopp i grytan – snabbt och enkelt

Piffade snabbnudlar

30 min

Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza