Rotfruktsgratäng med cheddar

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Rotfruktsgratäng med cheddar

Här bjuder kostrådgivaren Ulrika Davidsson på en krämig rotfruktsgratäng med senap och cheddar, toppad med hackade hasselnötter.

Ett bra alternativ till Janssons frestelse på julbordet, eller bara som ett extra tillbehör.

Rotfruktsgratäng – i stället för Janssons frestelse.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 palsternackor
  • 0,5 rödlök
  • 200 gbrysselkål
  • 1 stVitlöksklyfta
  • 1 tskOlivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 krmörtagårdskrydda
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 mskjulsenap
  • 1 tskolivolja
  • 3 skivorCheddarost, 60 g
  • 1 dlgratängost
  • 2 mskhasselnötter, hackade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rotfruktsgratäng med cheddar