Foto: Eva Hildén
Kolapaj toppad med maräng.
Kolapaj med marängtopp
4,7 (24 röster)
Efterrätter - Recept på goda desserter
Kolapaj med marängtopp – visst blir man imponerad när man ser den här läckra pajen toppad av ett moln av maräng. Passa på att använda brûléebrännaren om du har en. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.
Kolapaj med marängtopp
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
- 3 msk vatten, eller
- 1 ägg, kylskåpskallt, i stället för vatten om du vill
Fyllning
- 2 dl grädde
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
Topping
- 3 äggvitor
- 1.5 dl strösocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger
10 min
Vegansk pavlova med basilika och bär
4 h 15 min
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar
1 h 15 min
Glace au four
1 h
Får jag inte dessert blir jag arg!
Panacotta med vit choklad och färsk mango
30 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon
2 h
Vit chokladostkaka
1 h 20 min
Flan de huevo
1 h
Rabarberkräm – en älskad klassiker
20 min
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert
10 min
Varma päron med ost
20 min
Isglass med två olika smaker
20 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär
20 min
Citronpaj i portionsform
1 h
Marängtårta med chokladmousse och färska bär
2 h 10 min
Matchaglass – läckert grön och svalkande
20 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop
10 min
Chokladfudge med mandel och blåbär
20 min
Chokladmousse med saltad mandelgrädde
10 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter
30 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Baka paj med Lena Söderströms goda recept
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger
10 min
Vegansk pavlova med basilika och bär
4 h 15 min
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar
1 h 15 min
Glace au four
1 h
Får jag inte dessert blir jag arg!
Panacotta med vit choklad och färsk mango
30 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon
2 h
Vit chokladostkaka
1 h 20 min
Flan de huevo
1 h
Rabarberkräm – en älskad klassiker
20 min
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert
10 min
Varma päron med ost
20 min
Isglass med två olika smaker
20 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär
20 min
Citronpaj i portionsform
1 h
Marängtårta med chokladmousse och färska bär
2 h 10 min
Matchaglass – läckert grön och svalkande
20 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop
10 min
Chokladfudge med mandel och blåbär
20 min
Chokladmousse med saltad mandelgrädde
10 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter
30 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min