Kanelbullar bakade med surdeg blir saftiga och goda.
Foto: Thinkstock
Kanelbullar bakade med surdeg blir saftiga och goda.

Baka kanelbullar med surdeg

3,4 (34 röster)

Baka kanelbullar med surdegsgrund så blir bullarna saftiga och goda. Här är ett enkelt recept på riktigt goda bullar.

OBS! Tid tillkommer för jäsning i tre timmar och jäsning över natten, 12 timmar.

1 portion ger ungefär två plåtar med bullar.

Kanelbullar med surdeg

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl surdegsgrund, vete, hemgjord eller färdigköpt
  • 3 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl, med mycket vårvete, t ex manitoba cream
  • Fyllning

  • 75 g smör
  • kanel
  • socker

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE