Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt

Av Mattias Larsson

(5)

Vad tycker du?

Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt

Kocken Mattias Larsson frestar med en pizza bianco toppad med en klassisk smakkombination av päron, valnötter och ädelost. Som extra lyx lägger han på sparris och en lagrad ost med smak av päronkonjak.
– Den som inte blir lycklig av det här … det är så gott, säger Mattias.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 10 gJäst
  • 2,5 dlVatten
  • 2 mskolivolja
  • 3 dlvetemjöl, 1 dl = 60 g
  • 3 dlDurumvetemjöl, 1 dl = 60 g
  • 1,5 krmSalt

Fyllning

  • 2 dlCrème fraiche
  • 100 glagrad ost med smak av päronkonjak
  • 100 gsvensk gräddädel
  • 300 ggrön sparris
  • 2 päron
  • 100 gValnötter
  • 30 gBladspenat
  • 1 krukaBasilika
  • Flingsalt
  • Olivolja

Grönsallad

  • 30 gPinjenötter
  • 250 gCocktailtomater
  • 60 grucola
  • 0,5 citron
  • 2 mskolivolja
  • Flingsalt

Övrigt

  • Lite mjöl till utbakning
Pizza Bianco.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Godare knackar på” bjuder han på härliga middagsmenyer.

Visa 59 recept