Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Matvetesallad med ägg och tonfisk

Av Tareq Taylor

(25)

Vad tycker du?

Matvetesallad med ägg och tonfisk

Här får matvetet sällskap av bönor, ägg och tonfisk på burk. Köp gärna en tonfisk av god kvalitet som ligger i en god olja – det lönar sig. Det här är en rätt med mycket smak och näring som dessutom mättar riktigt bra.

Matvetesallad med ägg och tonfisk

Ingredienser

  • 2 dlMatvete
  • 1 mskVitvinsvinäger
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 dlCrème fraiche
  • 1 dlVatten
  • 100 gVaxbönor
  • 2 Salladslökar
  • 1 burktonfisk, i olja. Á 225 g
  • 0,5 dlpersilja
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 2 kvistarFärsk dragon, eller ½ tsk torkad
  • 2 tskFransk senap
  • 2 ägg, kokta
  • oliver, gröna och svarta med kärna

Till servering

  • Bröd, t ex focaccia

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Matvetesallad med ägg och tonfisk

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 39 recept