Tosacbullar
Foto: Öyvind Lund
Tosacbullar

Toscabullar – riktigt lyxigt och gott

4,2 (37 röster)

Recept

Toscasmet sprängfylld med mandel och nötter toppar den här farinsockerfyllda kardemummabullen Börja med toscasmeten så den hinner kallna innan den ska läggs på bullen.
Recept ur Bara bullar – en bakläxa av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.

1 portion i receptet blir cirka 35 bullar. Gör gärna toscakrämen dagen före så den hinner svalna helt.

Toscabullar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Tosca

  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 100 g honung
  • 1 dl strösocker
  • 200 g mandlar, hasselnötter, valnötter, grovt hackade
  • Deg

  • 75 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 1.1 kg vetemjöl
  • 2 dl strösocker, drygt
  • 1.5 msk kardemumma, stött
  • 8 g salt
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning

  • 200 g smör
  • 125 g farinsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • Pensling

  • 1 ägg, + lite salt + lite vatten
  • Sockerglans

  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE