Fritto misto med salsa verde

4,3 (4 röster)

Friterad fisk – enkelt, gott och flott.

I videoklippet visar norska stjärnkocken Tom Victor hur friterad fisk blir extra crispy med en enkel frityrsmet.

– Dubbelkolla alltid att ursprung och fångstmetoder är schyssta genom att använda WWF:s fiskguide, tipsar miljöforskaren Victoria Voss.

I matkanalen Godare.se:s programserie ”Victor & Victoria” får du veta mer om hur vi kan äta oss friska och samtidigt bidra till en hållbar planet.

Fritto misto med salsa verde

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • blandade fiskfiléer, av exempelvis flundra, stenbit eller makrill
  • Frityrsmet

  • 90 g vetemjöl
  • 60 g maizena
  • 1 ägg
  • 0.8 dl grädde
  • 1.5 dl öl
  • 3 tsk bakpulver
  • salt, lite
  • Salsa

  • 2 dl grovhackade örter, och örtstjälkar av exempelvis persilja, körvel, ramslök och basilika
  • 0.5 vitlöksklyfta, krossad
  • 6 msk olivolja
  • 1 tsk kapris
  • salt och peppar
  • 1 stänk sherryvinäger, eller rödvinsvinäger

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK