Kroppkakor med skogssvamp och bakat äpple

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Kroppkakor med skogssvamp och bakat äpple

Mjuka, goa kroppkakor med smakrik svampfyllning. Det här är ett riktigt klassiskt recept i vegansk tappning. Kantareller, karljohansvamp, trattkantareller, taggsvamp och champinjoner är några riktiga höjdare för denna rätt.

Klassiska kroppkakor i ny tappning.

Ingredienser

Rårörda lingon

  • 225 gLingon, frysta går lika bra som färska
  • 1,5 dlströsocker

Bakade äpplen

  • 3 svenska röda äpplen, exempelvis ingrid marie
  • 2 mskneutral olja
  • 2 kvistarfärsk timjan
  • 2 tskSocker
  • 1 tskSalt

Fyllning

  • 300 gfärsk skogssvamp
  • 1 Gul lök
  • 0,5 krukafärsk timjan, alternativt 1 msk torkad
  • neutral olja, att steka i
  • 2 tskhela kryddpepparkorn
  • Salt och peppar

Potatissmet

  • 1 kgfast potatis
  • 2,5 dlVetemjöl
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kroppkakor med skogssvamp och bakat äpple