Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

Lutfisk med bechamelsås är en riktig klassiker till jul. Här är Niklas Ekstedts ljuvliga recept.

– Lutfisken förvandlas till den eleganta rätt den är, med fast vit fisk, len bechamel, knaprig bacon, söta ärtor och underbar nymortlad kryddpeppar, säger han.

Lutfisk med len bechamel och knaprig bacon.

Ingredienser

  • 800 glutfisk
  • 1 mskSalt
  • 160 ggröna ärtor
  • 80 gBacon, strimlat
  • 1 Gul lök, finhackad
  • Smör, till stekning
  • kokt potatis

Bechamelsås

  • 20 gSmör
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 2 mskVetemjöl
  • Salt
  • vitpeppar
  • 2 mskSmör, brynt
  • 1 mskcitronjuice

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor