Pizzasemlor – himmelskt goda smaker
En semla i minipizzaformat – hur genialiskt låter inte det? Här är ett recept som kan få den mest inbitne semmelmotståndare att älska smakerna av mandelmassa, kardemumma och grädde. Enkla att baka och försvinnande goda.
- Tips! Du kan spara en bit av den färdigjästa degen i kylen och baka dagen efter också. Nybakade semlor är ju alltid godast.
Semlor i form av en pizza
Ingredienser
- 50 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 1 tsk kardemummakärnor
- 0.75 dl socker
- 100 g smör
- 0.5 tsk salt
- 1 äggula
- 7.5 dl vetemjöl
Mandelmassetoppning
- 150 g mandelmassa
- 2 äggula
- 50 g smör
- 0.5 msk grädde
- 1 st bittermandel
Dekoration
- vispgrädde
- 2 knivsuddar bakpulver
- florsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Semmeldagen – här är dom populäraste
Semlor i långpanna – många och goda





2 h
Snabba goda semlor





30 min
Så gör du goda lyxsemlan





20 min
Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor





2 h
Gräddtricket – konditorns bästa knep





10 min
Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda





2 h
Ladda för kanelbullens dag
Veganska semlor – fluffiga och goda





1 h 45 min
Allt du vill veta om semlor
Årets snackisar: semlor med en twist
Prinsesstårta – så bakar du steg för steg





1 h
Pecannötspaj – len kola och nötcrunch





1 h
Chocolate chip cookies





30 min
Key lime pie – syrlig, söt och supergod





30 min
Baka något gott och lätt med barnen
Mandelkubb – den populära klassikern





45 min
Blåbärsmuffins – lättbakade favoriter





40 min
Drömrulltårta – så bakar du den





30 min
Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat





40 min
Rågkakor – nybakat och doftande bröd





1 h 45 min
Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad





30 min
Havreflarn – knäckiga, läckra kakor





20 min
Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg





45 min