Fiskgratäng med räkor och dill
Enkelt och snabbt recept på goda fiskgratängen
Uppdaterad:
Recept
Fiskgratäng – krämig och len. Bjud på en riktigt god klassisk fiskgratäng med torsk och räkor smaksatt med dill och lite senap.
Fiskgratäng
Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 25 minuter
Ingredienser:
600 g djupfryst fisk, till exempel torsk eller sej.
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl riven ost
Sås
500 g räkor (med skal)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk senap
salt och peppar
0,5 dl hackad dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Tina fisken och skär i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Krydda med salt och peppar.
Täck fisken med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i cirka 15 min.
Sås: Tina och skala räkorna. Smält margarin eller smör i en kastrull. Rör i vetemjölet och därefter lite av mjölken i taget under omrörning tills såsen tjocknat. Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkor och dill, rör om.
Ta ut fisken ur ugnen och häll såsen över fisken. Strö på riven ost och gratinera högt upp i ugnen i 250°C, tills den fått fin färg.
Servera med potatismos eller kokt pressad potatis och en fräsch sallad.