Pärlcouscous med aubergine och tahinisås
Foto: Martina Ankarfyr
Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

4,4 (5 röster)

Det här är den perfekta vardagsmaten. Pärlcouscous funkar super att ha liggande ett par dagar i kylen och samma sak gäller såsen.

Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund (Mondial förlag).

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 aubergine
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 0.5 kruka mynta
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • Tahinisås

  • 1 dl rysk yoghurt
  • 1 dl tahini
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • zest från 1 ekologisk citron
  • 1 krm spiskummin
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

Av: Elisa Amorelli

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK