Långjästa morotsfrallor
Foto: Annelie Andersson
Långjästa morotsfrallor

Långjästa morotsfrallor

3,8 (25 röster)

Långjästa morotsfrallor. Rivna morötter i degen kan göra underverk för brödet. Det är också ett smart sätt att ta tillvara på småtrötta grönsaker och den långa jäsningen gör att frallorna håller sig goda i flera dagar. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

1 portion i receptet blir cirka 8 frallor. Tid tillkommer med 8–12 timmars jästid.

Långjästa morotsfrallor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 1 msk honung, eller lönnsirap
  • 1 msk olja
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt, cirka
  • 100 g morötter, finrivna
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 dl fullkornsdinkel, 1 dl=60 g
  • 4 dl dinkel, siktat, spara någon dl till utbakningen, 1 dl=60 g

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK