Chili con carne med ris
Chili con carne med ris

Chili con carne på högrev

4,4 (40 röster)

Middagstips

En chili con carne full av smak till hösten.
Passar perfekt att göra på helgen så att du kan låta den koka riktigt länge.
Servera med dina favorittillbehör, till exempel ris eller tortillabröd, gräddfil, guacamole och tomatsalsa.

Chili con carne på högrev

  • Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 3 gul lök
  • 3 vitlöksklyfta
  • 3 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk timjan
  • 5 hela nejlikor
  • 33 cl ale
  • 5 dl oxbuljong, (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 50 g mörk choklad
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • koriander, till garnering

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Grytor recept

Mexikansk mat

MER OM GODARE

Vegetarisk chili

20 min

Fina revbensspjäll med sweet chili

1 h 40 min

Fajitaris med grönsaker och bönor

20 min

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min

Morotssoppa med ingefära – solgul goding

30 min

Thaimarinerad lax i tortillabröd

Friterade torskbollar med lime

30 min

Nachos med bönor och avokado

15 min

Nasi goreng – asiatiska pytt i pannan

35 min

Banh mi-pizza från Philly

30 min

Riven kyckling och kokossallad

45 min

Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs

3 h

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Fyra grymt goda grytor

God och snabblagad vardagsmat

Grillad paprikasallad med fetaost

5 min

Het tomatsoppa med halloumi

10 min

Pasta med svamp och vitt vin

45 min

Frasig mandelpanerad torsk med citron och brynt smör

20 min

Kycklinggryta med dragon

1 h

Kycklingkebab

15 min

Kebabsås – två varianter

Moules marinières - lyxmiddag på 15 min

45 min

Klassisk Coq au Vin

2 h 40 min