The new potato salad med örtolja
The new potato salad med örtolja – en härlig potatissallad med både vanlig potatis och smarrig sötpotatis.
Passa på att göra den nu till sommaren när det finns goda färskpotatisar.
Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.
Potatissallad – med örtolja
Grön bas
- 2 sötpotatisar, medelstora
- 500 g färskpotatis, ekologisk
- 0.5 msk ramslök, torkade
- 100 g ruccola
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar, nymalen
Topping
- 1 dl helt bovete, torkat
- 50 g parmesanost
- smörgåskrasse
Örtolja
- 1 dl olivolja, kallpressad av god kvalité
- 2 dl blandade färska örter, till exempel mynta, persilja och basilika
- 0.5 vitlöksklyfta
- himalayasalt
- svartpeppar, nymalen