Hajpade klädbutiken på nätet läggs ner

Omsätter 130 miljoner – avvecklas

Av: 

Gustaf Larsson

Näthandel

Stayhard går i graven.

Nätbutiken, som primärt riktar sig mot män, kommer att avvecklas inom kort, meddelar ägaren Ellos i ett pressmeddelande.

Nätmodebutiken Stayhard kommer att avvecklas. Det meddelar ägaren Ellos på tisdagen.

De kallar det hela för ett ”strategiskt beslut” för att fokusera på sin kärnverksamhet.

– Vi har tagit ett beslut om att vässa Ellos Groups strategi med ett större fokus på kärnkunden – kvinnan mitt i livet. Vi ser stor potential att med innovation och kreativitet skapa än mer attraktiva, hållbara och breda erbjudanden inom mode och hem till vår kärnkund som vi har en historiskt lång relation till, en stark position och en tät dialog med, säger Hans Ohlsson, vd på Ellos Group, i ett pressmeddelande.

”Tråkigt och svårt beslut”

Han fortsätter:

– Det är mot denna bakgrund som vi har tagit det mycket tråkiga och svåra beslutet att avveckla Stayhard. Bolaget har inte den lönsamhet, positionering och målgrupp som krävs i Ellos Groups fortsatta utveckling.

Planen är att stänga ner Stayhards verksamhet den sista augusti 2022.

Hans Ohlsson, Ellos vd.

”Unga män med casual streetstylemode”

Stayhard grundades 2005 och omsätter i dag cirka 130 miljoner och har 23 anställda. Sedan starten för 17 år sedan har de riktat sig mot målgruppen ”unga män med casual streetstylemode i Norden”, enligt Ellos.

Grundaren Joakim Naumburg, som sålde Stayhard till Ellos 2014, säger i en kommentar till Aftonbladet att nedläggningsbeskedet är ledsamt.

– Både för mig på ett personligt plan, men även för alla drivna kollegor som under åren hjälpt till att bygga upp bolaget och varumärket. Jag är glad för den resan vi gjorde, från källaren till att bli en ledande aktör med lönsamhet hela vägen från start. Jag har inte haft mycket kontakt med ägarna sedan jag sålde, men det känns ledsamt att Ellos nu väljer att avveckla bolaget, säger han.

Ellos skriver i ett pressmeddelande att fackliga förhandlingar har avslutats och samtliga medarbetare som berörs har blivit informerade. Ett fåtal anställda kommer att erbjudas andra jobb i koncernen, enligt bolaget.

ANNONS

Jämför elavtal och hitta det bästa för just dig!

Extern länk från Compricer

Läs mer

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenska banker och pensionsfonder stödjer ryska krigsmaskinen

ÄMNEN I ARTIKELN

Näthandel

Ellos

Ekonominytt