Spara pengar: Så lever du billigt

7 smarta knep för liten plånbok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kommersiell text (läs mer här)

Knappt har lönen hunnit in på kontot innan det plötsligt känns tomt igen.

Hur ska man göra för att överleva ekonomiskt hela månaden ut?

Här är 7 tips för att klara sig fram till den efterlängtade lönen.

Se över dina elkostnader

Vad betalar du egentligen för el varje månad? Greenely är ett elbolag som optimerar din elanvändning med hjälp av smart teknik i en app. De ger dig full kontroll över din elanvändning, analyserar ditt beteende och optimerar din förbrukning med hjälp av smarta algoritmer, helt utan bindningstid.
Pressa ditt elpris hos Greenely här.

Tips!

Här nedan kan du även jämföra olika elpriser och se om du betalar för mycket.

Se över dina lån och utgifter

Hur mycket betalar du i ränta på dina befintliga lån? Har du flera smålån med dyra avgifter? Hos Advisa kan du få hjälp att samla dina lån, krediter och avbetalningar, helt kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning. Jämför långivare och välj det lån som passar dig och din ekonomi bäst. Genom att samla dina lån till ett mer förmånligt privatlån med lägre ränta kan du sänka din månadskostnad och få mer pengar över till annat.
Ansök enkelt hos Advisa här.

Se över ditt sparande

Hur mycket lägger du undan varje månad och hur får du pengarna att växa? Opti är en app som är framtagen för att placera pengar på ett smart och enkelt sätt. Den använder smart teknik och matematik för att kombinera cirka 10 fonder på ett sätt som ger så bra resultat som möjligt, i förhållande till risken du tar. Opti tar halva avgiften jämfört med en vanlig fond och passar både dig som ska investera flera hundra tusen, eller några hundralappar varje månad. Kom igång med ditt sparande direkt hos Opti här.

Handla billigare mat

Matkassar är ett enkelt sätt att handla hela veckans middag till bra pris. Du får dessutom maten levererad hem till dörren och slipper gå till affären, något som ofta kan innebära att du köper mer än du behöver. Att handla hungrig, på väg hem från jobbet, är en stor pengafälla när du försöker spara pengar. Hos Matsmart handlar du billig mat året runt och dessutom minskar du matsvinnet. Kolla in utbudet och fynda mat att bunkra upp med hemma till extra priser, samtidigt som du gör en insats för miljön.
Läs mer och handla mat hos Matsmart här.

Behöver du inspiration på billiga maträtter?

Här finns recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat. Laga allt ifrån enkla soppor till festligare rätter som sätter guldkant på vardagen. Lättlagat och snällt mot plånboken.

Billigare vardagsmat

Semic

Billigare vardagsmat

179,00 kr

Läs mer

Till shoppen

Samla dina lån

Sänk dina månadskostnader genom att bli av med alla smålån med onödiga avgifter. Jämför lån upp till 600 000 kr kostnadsfritt hos Lendo och samla dina lån till ett mer förmånligt privatlån. Då betalar du av dina smålån och har sedan bara en utgift varje månad, till bättre ränta, vilket kan spara dig många hundralappar varje månad.
Ansök enkelt hos Lendo här.

Satsa på matlådor

Vill du spara pengar? Skippa lunch på stan och hämtmat hem till dörren. I den här boken finns recept på soppor, sallader, varma och kalla rätter och mellanmål som alla är lätta att ta med. Ingen skräpmat och inga konstiga råvaror och tillsatser. Maten är snabblagad och god och ger dessutom en skjuts åt din viktminskning. Om du lagar mycket på samma gång får du färdiga matlådor för hela veckan. Bra för både hälsan och plånboken. Handla boken här och kom igång direkt.

Här hittar du fler bra kokböcker som hjälper dig att laga god och billig mat.

Extra-tips: Jämför priser innan du handlar

Shopping är naturligtvis bra att undvika om du vill spara pengar, men ibland behöver vi faktiskt göra vissa inköp. Tvättmaskinen kanske går sönder, bilen strular eller så finns det något annat du måste köpa. Kom ihåg att jämföra priser innan du handlar för att minska risken att du betalar för mycket. Prisjakt jämför objektivt tusentals produkter och tjänster så att du kan göra det bästa möjliga köpet. Läs omdömen och recensioner innan du bestämmer dig och handla tryggt och säkert.
Hitta din produkt till bästa pris hos Prisjakt här.


Publisert:

Aftonbladet

/

Min ekonomi

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Så mycket mer kostar din el – se tabellerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Sparande

Billig mat

Prisjakt

Elpriser

Fonder

Matsmart