Så maxar du bonusen på kortet

Av: David Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

Många kort innehåller rabatter och erbjudanden.
Den som nyttjar kortet rätt kan dra ned på kostnaderna rejält.
Men det kan vara svårt att maxa kortbonusen.
I videoklippet tipsar sparekonomen Christina Sahlberg hur du ska göra.

När du väljer ett bonuskort finns det flera saker att tänka på. Här reder vi ut vad som gäller för de olika korttyperna.

Matkortet

Här handlar det till exempel om Icas eller Coops egna kort. Matbutikerna har flera olika korttyper men gemensamt för de flesta är att de kommer med bonuserbjudanden och möjlighet till bonuscheckar.

För att maxa matkortet är det just erbjudande som är bäst att sikta in sig på. Dessutom har alla stora kedjor i dag samarbetspartners i en mängd olika områden, allt från researrangörer till bokhandlare, där du kan tjäna ihop extra bonuspoäng.

Bonuskort

Vill du samla bonus på allt du köper, kanske till och med på räkningar du betalar? Då ska du leta efter kort som ger en hög bonus per spenderad krona.

Se över hur mycket bonus du får per spenderad krona och på vad du sen kan använda den intjänade bonusen på.

Se till sist över vilka avgifter de olika korten har och fundera på om avgifterna är värda det du får. Ställ sedan kort mot kort för att maxa din bonus.

Bensinkortet

Samtliga stora bensinbolag har ett bensinkort för att du ska tanka på deras stationer. Korten kommer ofta med en rabatt för varje tankad liter, här skiljer sig korten åt. Vissa erbjuder 15 öre i rabatt per liter medan andra ligger på 25 öre per liter.

Tipset är att skaffa ett kort på den mack där du oftast tankar.

Resekortet

Är det bonusresor, möjlighet till uppgraderingar och tillgång till lounger du är ute efter så kan ett kort som är fokuserad på just resor vara det bästa för dig.

Här är det viktigt att kolla upp hur många poäng de olika korten erbjuder och vilket skydd som kommer med om du råkar ut för något på resan.

Titta alltså på hur reseförsäkringen som kommer med kortet ser ut. Och på vilka avgifter som finns för kontantuttag utomlands och valutaväxling.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN