Efter tårarna: Nu ser hotellägaren ljuset igen

Samlade in 150 000 kronor under stödgala

Publicerad:

Hultsfred

Nyligen var musikhotellet i Hultsfred på väg mot konkurs.
Nu ljuder andra toner.
– Jag blir rörd bara jag tänker på det, säger Putte Svensson Sahlin om de som hjälpt till.

För några veckor sedan stod Hotell Hulingen i Hultsfred på ruinens brant. Coronakrisen skulle troligen leda till konkurs, sa ägaren Putte Svensson Sahlin till Aftonbladet då.

Men med stöttning från privatpersoner över hela Sverige har sorgen förvandlats till glädjetårar.

– När jag fick se alla swish började jag gråta. Det kunde jag inte förvänta mig i min vildaste fantasi, säger ägaren Putte Svensson Sahlin.

Det var när en inställd konsert förvandlades till en stödgala, till förmån för Hulingens verksamhet, som pengarna rullade in. Det köptes stödöl, soffbiljetter och fiktiva schnitzlar.

Över 100 000 personer följde den livesända spelningen och 150 000 kronor donerades till hotellet.

– De statliga åtgärder som görs kommer inte hjälpa alla, det kommer inte vara den enda lösningen. Var och en måste göra sin del och det är det som avgör om vissa verksamheter kommer att finnas kvar eller inte, säger Putte Svensson Sahlin.

Putte Svensson Sahlin ser ljust på framtiden efter konkurshotet.
Foto: Privat
Putte Svensson Sahlin ser ljust på framtiden efter konkurshotet.

”Kan nog överleva”

Det var en uppgiven hotellägare som pratade med Aftonbladet i mitten av mars. Då räknades gästerna och intäkterna till noll. Nu ser han trots allt en ljusning.

– Om vi kan harva oss fram till september och sen återgå till något slags normalläge, kan vi nog överleva. Det vore för jävligt om alla som stöttat oss kastar sina pengar i sjön. Vi har en tacksamhetsskuld till dem och måste fixa det här.

Du låter mer hoppfull nu än när vi pratade senast?

– Jag har fått tillbaka kreativiteten faktiskt. När det finns så väldigt många runt om i landet som vill att vi ska klara oss, och då ska vi fan göra det också. Sen vet vi inte hur, men det är många bäckar små.

Hittat andra intäkter

Utöver stödet från privatpersoner finns det en annan ljusglimt i verksamheten nu. De har hittat nya intäktskällor.

– Det är många fler som beställer take away nu. Vi har vissa industrier i Hultsfred som väljer att stänga ner nu och då blir det att deras underhållsstock som skulle vara i sommar är nu i april i stället, vilket gör att de intäkterna vi skulle ha då kommer nu.

Men ännu kan han inte helt slappna av.

– Man vet inte om det händer några ytterligare grejer som ger fler restriktioner. Men lite mer hoppfullt är det nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN