Lady Gaga friar till sig själv – på alla hjärtans dag

Världsstjärnan: ”Idén är så fullständigt löjlig!”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Lady Gaga i nya reklambilder för svenska Klarna.
Foto: KLARNA
Lady Gaga i nya reklambilder för svenska Klarna.

NÖJE

Hon har visat upp sin kärlek i sociala medier.

Men nu friar Lady Gaga till sig själv – med en svensk ring.

– Nu trotsar jag de föråldrade traditionerna och bestämde mig för att säga ja till mig själv, skriver hon i ett uttalande som Aftonbladet tagit del av.

Förra veckan publicerade Lady Gaga, 33, en bild där hon var tätt omslingrad med investeraren Michael Polansky, enligt uppgift hennes nya kärlek.

Men såhär när alla hjärtans dag infaller på skottår tar världsstjärnan tillfället i akt och – friar till sig själv. Därtill med en svensk ring designad av vännen Bea Åkerlund, 44.

”Stolt över att arbeta med min vän B”

Stjärnan gör utspelet i ett kommersiellt samarbete med svenska bankföretaget Klarna, som tidigare fått stjärnan Snoop Dogg på fall, både som delägare och ansiktet utåt i sin reklam. Nu har företaget alltså inlett samarbete med ännu ett jättenamn.

“Idén att en kvinna bara kan fria till en man en dag var fjärde år är så fullständigt löjligt! Den som känner mig vet att jag tror på att alla personer ska kunna uttrycka sin kärlek på alla sätt alla dagar om året. Nu trotsar jag de föråldrade traditionerna och bestämde mig för att säga ja till mig själv. Och bär denna ring i dag med stolthet för att påminna mig själv och alla att det enda tillstånd som du behöver för att älska kommer från dig själv”, skriver Lady Gaga i ett uttalande som Aftonbladet tagit del av.

”Äktenskap är inte alltid lätt”

Bea Åkerlund släppte ringkollektionen, där hon haft som mål att ge kraft till kvinnor, tidigare i veckan.

– Jag ville designa något som var mainstream men som stod för äktenskap. Äktenskap är inte alltid lätt. Så jag gjorde en sida hård för att påminna oss om de svåra dagarna och en mer mjuk sida för kärleken.

Lady Gaga och Bea Åkerlund träffades för ungefär tio år sedan och har varit vänner sedan dess. Åkerlund var med och gjorde videon till Gagas superhit ”Paparazzi”.

– Det hon står för och den kvinna hon är... Jag kommer ihåg första gången vi träffades, innan hon blev kändis, så var hon målinriktad och hon har lyckats väldigt bra. Hon är ett bra exempel på att om man brinner för något så kan man göra vad som helst, säger hon.

– Pengarna går dessutom till den globala kvinnoorganisationen ”Dress for Success” och jobbar med kvinnors ekonomiska självständighet, det känns jättebra och viktigt. Det är också viktigt att i den här kampanjen är det kvinnor som stödjer kvinnor.

Foto: KLARNA
Lady Gaga visar upp ringen som är designad av Bea Åkerlund.
Publicerad:

LÄS VIDARE